سوالات بسیاری در خصوص عوامل بنیادی تاثیرگذار بر قیمت ارزهای دیجیتال از زمان روند صعودی سال ۲۰۱۷ تاکنون وجود داشته است. سوال اصلی سرمایه گذاران حرفه ای که قصد مشارکت در بازار دارایی های دیجیتال را دارند معمولا این است که ارزش واقعی این دارایی ها چیست. گزارش اخیری که توسط (Iconic Funds) و (Cryptology Asset Group) ، یک شرکت مدیریت دارایی پیشرو در اروپا برای دارایی های دیجیتال و مشاغل مبتنی بر بلاکچین (blockchain) منتشر شده ، این موضوع را روشن می کند.
ارزش بنیادی هر کریپتوکارنسی به کاربرد منحصر به فرد آن بستگی دارد ، که اعمال یک روش ارزیابی واحد برای تمامی توکن ها را غیر ممکن می سازد. به عنوان مثال ، بیت کوین (BTC) را می توان با مدل های ارزیابی سنتی کالا تحلیل کرد ، زیرا یکی از موارد استفاده از آن ، محافظت از سرمایه در برابر استهلاک پولی است. از طرف دیگر ، اتر (ETH) مانند بیت کوین (Bitcoin) عرضه محدودی ندارد. کوین های دیگر مانند میکردائو (MKR) توکن های حاکمیتی هستند که برای توانمندسازی حاکمیت جامعه در امور مالی غیرمتمرکز یا پروتکل های دیفای طراحی شده اند.
گزارش جدید راهی برای ارزیابی طیف متنوعی از دارایی های دیجیتال پیشنهاد می کند. این تحقیق که توسط (Robert Richter) ، محقق مرکز بلاکچین فرانکفورت و (Philipp Rosenbach) ، تحلیلگر سرمایه گذاری در (Alantra) تهیه شده است ، ۱۹ عامل تاثیرگذار بر ارزش کریپتوکارنسی ها را در پنج بخش معرفی می کند: عوامل مالی ، فعالیت توسعه ، سلطه در رسانه های اجتماعی ، کاربرد شبکه ، اندازه و پیچیدگی شبکه. یکی از یافته های قابل توجه گزارش این است که تعداد جستجوی آنلاین برای بیت کوین (Bitcoin) شاخص پیش بینی قابل توجهی برای قیمت آن نیست. با این حال ، فعالیت در شبکه های اجتماعی یک عامل تاثیرگذار برای آلت کوین ها محسوب می شود.
به نظر می رسد ارزش بیت کوین (Bitcoin) در درجه اول توسط نسبت انباشت به جریان آن هدایت می شود. شاخص دیگری که می تواند به عنوان محرک ارزش بیت کوین (Bitcoin) عمل کند تعداد آدرسهای فعال است. داده ها نشان می دهد که این شاخص تا اواسط سال ۲۰۲۰ از روند قیمت پیروی می کرد به عبارت دیگر ، افزایش پذیرش بزرگترین ارز دیجیتال ممکن است موجب افزایش قیمت آن شود.
در خصوص اتر (Ether) ، تعداد قراردادهای هوشمند تأیید شده در بلاکچین (blockchain) اتریوم (Ethereum) شاخص پیش بینی قیمت ثابت شده ای است. از آنجا که تعداد کاربران فعال در بلاکچین (blockchain) نشان دهنده محبوبیت اتریوم (Ethereum) به عنوان اکوسیستم اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DApps) است ، از این شاخص می توان به عنوان ابزار ارزیابی اتر (ETH) استفاده کرد. به طرز عجیبی ، قیمت سایر بلاکچین های طراحی شده برای ایجاد (DApp) ها مانند پولکادات (Polkadot) ، نئو (Neo) یا ایاس (EOS) بیشتر از فعالیت توسعه شبکه خودشان با قیمت اتر (Ether) همبستگی دارد.
سایر توکن های تحلیل شده در این گزارش شامل کوین های پرداخت مانند دش (Dash) ، استلار (XLM) و لایت کوین (LTC) است. قیمت این توکن ها به حرکت بیت کوین (Bitcoin) بستگی دارد ، در حالی که ویژگی های مالی مانند حجم تراکنش ها یا سرعت که انتظار می رفت موجب تغییر قیمت کوین های پرداخت شود بر قیمت این دارایی ها تاثیر ناچیزی داشت.
علاوه بر این ، حرکت قیمت توکن اکسچنج های کریپتو بیشتر ناشی از احساسات بازار است تا میزان استفاده از آنها در اکسچنج ها. تنها ارز دیجیتالی که به نظر می رسید مستقیماً به قیمت بیت کوین (Bitcoin) و اتر (Ether) واکنش نشان می دهد ، بایننس کوین (BNB) بود ، در حالی که عامل تاثیرگذار بر قیمت توکن هیوبی Huobi Token (HT) تعداد دنبال کنندگان توییتر این اکسچنج بود. طبق این گزارش ، نسبت ارزش بازار به ارزش تحقق یافته (MVRV) یک عامل بنیادی برای سه از هر پنج کوین در بخش توکن های اکسچنج است که نشان می دهد این نسبت محرک نسبتاً خوبی برای این نوع ارزهای دیجیتال است.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید