قیمت بیت کوین (Bitcoin) به طور ناگهانی و طی چند دقیقه به میزان ۱٫۴ هزار دلار سقوط کرد و به ۱۰،۶۰۰ دلار رسید و با ادامه نوسانات آخر هفته ، مجددا اندکی صعود کرد.
در تاریخ ۲ آگوست ، قیمت بیت کوین (BTC) و اتر (ETH) در طی چند دقیقه به ترتیب به میزان ۱۳ درصد و ۲۱ درصد سقوط کردند. همزمان با سقوط ۱۲،۰۰۰ دلاری (BTC / USD) و رسیدن به سطح ۱۰،۵۵۰ دلار ، بیش از یک میلیارد دلار قرارداد آتی لیکوئید شد.
نمودار ۱ ساعته BTC / USD . منبع: Tradingview
به نظر می رسد دو دلیل اصلی موجب آبشار ناگهانی نقدینگی شده اند. اول ، حجم معاملات در بازار کریپتوکارنسی در آخر هفته کاهش می یابد. دوم ، بازار به شدت به سمت خریداران یا قراردادهای خرید متمایل شد.
وضعیت بازار کریپتوکارنسی در ۲ آگوست. منبع: Coin360
حرکت ناگهانی آخر هفته
نقدینگی بسیاری در طول آخر هفته در بازار کریپتوکارنسی اتفاق می افتد. در صورت فعالیت چند معامله گر در بازار ، نقدینگی اغلب کاهش می یابد. حجم پایین معاملات منجر به حرکات گسترده قیمت می شود و کریپتوکارنسی ها آسیب پذیرتر می شوند.
نقدینگی انبوه در طول آخر هفته محتمل تر است زیرا یک نقدینگی بزرگ می تواند موجب آبشار نقدینگی شود. برای مثال وقتی یک قرارداد خرید لیکوئید می شود ، خریدار را وادار به فروش در بازار می کند و باعث فشار فروش می شود.
با لیکوئید شدن صدها میلیون دلار قرارداد خرید در بازار ، قیمت بیت کوین (Bitcoin) و اتر (Ether) به سرعت کاهش یافت. بیت کوین (Bitcoin) در مدت زمان ۱۵ دقیقه از ۱۲،۰۰۰ دلار به ۱۰،۶۰۰ دلار کاهش یافت ، اتر (Ether) نیز از ۴۱۷ دلار به ۳۰۰ دلار سقوط کرد.
اما نقدینگی شدید در پنج ماه گذشته چندین بار اتفاق افتاده است. مهمتر از همه ، در به اصطلاح سقوط بازار در “پنجشنبه سیاه” در تاریخ ۱۳ مارس ، یک میلیارد دلار نقدینگی اتفاق افتاد و درست قبل از هالوینگ در تاریخ ۱۱ ماه می ، قیمت بیت کوین (Bitcoin) به ۸,۱۰۰ دلار کاهش یافت که منجر به نقدینگی انبوه شد.
در چند روز گذشته ، به ویژه پس از صعود بیت کوین (Bitcoin) به بالای ۱۱۰۰۰ دلار ، بازار کریپتوکارنسی تحت کنترل خریداران قرار گرفت. فاندینگ ریت بیت کوین (Bitcoin) و اتر (Ether) در حال نزدیک شدن به سطوحی بود که طی مدت طولانی پایدار نیستند.
اکسچنج های قرارداد آتی ، مانند بیتمکس (BitMEX) و بایننس فیوچرز (Binance Futures) ، از مکانیزمی به نام “فاندینگ” برای ایجاد تعادل در بازار استفاده می کنند. هنگامی که اکثریت شرکت کنندگان در بازار دارای قراردادهای خرید باشند ، دارندگان قراردادهای فروش با کارمزدها برای فعالیت تحریک می شوند و برعکس.
قبل از افت قیمت ، فاندینگ ریت بیت کوین (Bitcoin) در حدود ۰٫۰۷۲۱ درصد بود. از آنجا که میانگین فاندینگ ریت بیت کوین (BTC) در حدود ۰٫۰۱ درصد است ، بازار تحت سلطه قراردادهای خرید بوده است.
عدم تعادل بازار برای اتر (Ether) نتیجه بدتری داشت. فاندینگ ریت اتر (ETH) حدود ۰٫۲۱ درصد بود ، که نشان دهنده حرکت صعودی قابل توجه است. اما پس از نقدینگی ، فاندینگ ریت پیش بینی شده برای اتر (ETH) حدود ۱۹/۰ درصد است. این نشان می دهد که برخلاف بیت کوین (Bitcoin) ، قراردادهای خرید اتر (ETH) چندان زیاد نبوده است.
فاندینگ ریت اتر در اکسچنج های اصلی معاملات آتی. منبع: Skew
مایکل ون د پوپ ، معامله گر بورس اوراق بهادار آمستردام (Amsterdam Stock Exchange) ، پیش از این پیش بینی کرده بود که اتر (Ether) به ۳۰۰ دلار کاهش می یابد. وی گفت:
“قیمت اتر (ETH) به سطح ۳۰۰-۳۲۰ دلار خواهد رسید.”
در حال حاضر ، برخی از معامله گران پیش بینی می کنند حرکات قیمت طی روزهای آینده در محدوده جانبی انجام می شود. بیت کوین (Bitcoin) دوباره به سطح حمایت کلیدی ۱۱,۳۰۰ دلار بازگشت و با توجه به قیمت پایانی روز جمعه در ۱۱،۶۳۰ دلار ، شکافی در بازار آتی (CME) احتمالاً در روز دوشنبه مشاهده خواهد شد.
ون د پوپ در آخرین تحلیل تکنیکال بیت کوین (BTC) توضیح داد: “سناریوی صعودی به آستانه ۱۱۳۰۰-۱۱٫۴۰۰ دلار بستگی دارد که باید به عنوان محوری حیاتی برای قیمت بیت کوین (Bitcoin) حفظ شود.”
در عین حال ، در میان مدت ، خوش بینی در مورد روند قیمت بیت کوین (Bitcoin) افزایش یافته است. وقتی از کلوین کوه (Kelvin Koh)، بنیانگذار شرکت (Spartan Black) سؤال شد که آیا بیت کوین (BTC) به اوج جدیدی خواهد رسید یا خیر گفت:
“بدون شک. بیت کوین (BTC) در هر ۳ چرخه اخیر اوج قیمتی جدیدی را به خود اختصاص داد و وضعیت فعلی نیز از این قاعده مستثنا نیست. اثر کمیابی ، هالوینگ و ورود سرمایه بیشتر به بازار کریپتو ، این امر را تضمین می کند. ”
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید