دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان، اتریوم(ETH) به دنبال رشد بیت کوین(BTC)، در روز دوشنبه ۸ نوامبر، به بالاترین سقف تاریخی خود در ۴٫۸۰۰ دلار رسید. با این حال، اتریوم در حال حاضر تحت فشار فروش قرار دارد و فاقد حمایت کافی از سوی خریداران برای عبور از نقطه حساس ۵٫۰۰۰ دلاری است.
در حال حاضر اتریوم با ریزش ۱٫۷۶ درصدی و با ارزش بازار ۵۶۰ میلیارد دلاری با قیمت ۴٫۷۰۷ دلار معامله می شود. اما یکی از موانع اصلی برای افزایش بیشتر قیمت اتریوم می تواند کامزد بالای گس(gas) آن باشد.میانگین کارمزد گس اتریوم به بالاترین حد در ۵ ماه اخیر خود رسیده است.
طبق بیانات شرکت تحلیلی سنتیمنت(Santiment) در زمان نگارش این مطلب ، اتریوم در سطح ۴۷۸۰ دلار قرار دارد و در خصوص صعود آن به ۵٫۰۰۰ دلار خوشبینی بسیاری وجود دارد. یکی از موارد معدودی که می تواند از رشد قیمت اتریوم جلوگیری کند، میانگین کارمزد شبکه حدود ۶۳٫۵۰ دلاری می باشد که آخرین بار در ۱۲ می در این سطح بوده است.
رقبای اتریوم
اتریوم در سال ۲۰۲۱ یکی از پربازده ترین ارزهای دیجیتال بوده است و بلاکچین(blockchain) آن در سال جاری شاهد فعالیت بالای دیفای و NFT ها بوده است.
اما هزینه بالای تراکنش ها در شبکه اتریوم یک عامل بازدارنده برای کاربران جدید دیفای بوده است. بنابراین آن ها به سمت پلتفرم های جایگزین و رقیب اتریوم مانند سولانا(SOL)، پولکادات(DOT) و بسیاری دیگر، جذب شدند.
سولانا شاهد یک رشد چشمگیر طی چند ماه اخیر بوده و در هفته گذشته وارد لیست پنج ارز دیجیتال برتر شد. سولانا با توان عملیاتی بالای تراکنش ها و هزینه کم به عنوان رقیب واقعی اتریوم ظاهر شده است. سولانا همچنین میزبان چندین پروتکل دیفای بوده و ارزش کل قفل شده ای برابر با ۱۵ میلیارد دلار دارد.
دیگر بازیکنان آینده در این بخش، آوالانچ (AVAX) و فانتوم (FTM) می باشند. در هر حال وقتی صحبت از تسلط بر فعالیت کلی دیفای می شود، اتریوم هنوز فاصله زیادی از بقیه رقبا دارد.
اما در حال حاضر همه نگاه ها روی توسعه اتریوم ۲٫۰ دوخته شده است که مشکل مقیاس پذیری شبکه را اصلاح می کند و در عین حال هزینه تراکنش ها را کاهش می دهد.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید