توسعه اکوسیستم دیفای و پل ارتباطی جدید به شبکه اتریوم (Ethereum) تنها چند دلیل افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت اولنچ (AVAX) در ماه اگوست است.
شبکه های بلاکچین (Ethereum) لایه اول مانند بیت کوین (BTC) و اتریوم (ETH) پایه و اساس اکوسیستم ارزهای دیجیتال را تشکیل می دهند و از قراردادهای هوشمند پشتیانی می کنند که امکان ایجاد صنایع جدید مانند امور مالی غیر متمرکز (DeFi) و توکن های غیرقابل تعویض (NFT) را فراهم می کنند.
اولنچ (AVAX) یک راهکار نسبتاً جدید است که اخیراً رشد قابل توجهی در قیمت و میزان پذیرش داشته است در حالی که پلتفرم غالب قرارداد هوشمند یعنی اتریوم (Ethereum) ، همچنان با کارمزد بالای تراکنش و سرعت پردازش کندتر در مقایسه با رقبای خود دست و پنجه نرم می کند.
داده ها نشان می دهد قیمت اولنچ پس از رسیدن به کف ۱۲٫۲۴ دلاری در ۳ اگوست ، با افزایش ۲۰۵ درصدی در ۲۰ اوت به بالاترین سطح چند هفته اخیر در ۳۷٫۴۲ دلار رسید و حجم معاملات ۲۴ ساعته آن نیز به بیش از ۱٫۴ میلیارد دلار رسید.
نمودار ۴ ساعته AVAX/USDT . منبع: TradingView
سه دلیل رشد چشمگیر قیمت اولنچ (AVAX) ، توسعه سریع اکوسیستم دیفای آن ، راه اندازی پل ارتباطی آن به اتریوم (Ethereum) و طراحی توکنومیک منحصر به فرد این پروتکل است که کارمزد های متغیر و مکانیزم توکن سوزی را ارائه می کند.
رشد دیفای در اکوسیستم اولنچ (Avalanche)
یکی از بزرگترین تحولاتی که برای پروتکل اولنچ اتفاق افتاد ، راه اندازی اولنچ راش (Avalanche Rush) در ۱۸ آگوست بود ، یک برنامه تشویق نقدینگی ۱۸۰ میلیون دلاری که در تعامل با آوه (Aave) و کرو (Curve) طراحی شده و هدف آن معرفی برنامه ها و دارایی های جدید برای رشد اکوسیستم دیفای است.
فاز اول برنامه راش قرار است در آینده نزدیک آغاز شود و به (AVAX) اجازه می دهد تا به عنوان مشوق نقدینگی برای کاربران آوه و کرو طی مدت سه ماه مورد استفاده قرار گیرد.
در مجموع ۲۷ میلیون دلار (AVAX) توسط بنیاد اولنچ به تأمین مالی برنامه تشویقی و مرحله دوم اختصاص داده شده است.
این برنامه برای نشان دادن تعهد بنیاد اولنچ به گسترش دیفای در شبکه و کمک به ایجاد یک اکوسیستم قابل دسترس تر ، غیر متمرکزتر و مقرون به صرفه تر طراحی شده است.
شواهد رشد دیفای در شبکه اولنچ را می توان در افزایش ارزش کل قفل شده (TVL) در پروتکل های شبکه ، مانند پنگولین (Pangolin) و بنکی فایننس (Benqi Finance) که اخیراً از ۳۰۰ میلیون دلار پیشی گرفته مشاهده کرد.
پل اتریوم (Ethereum) انتقال دارایی ها را تسهیل می کند
دومین دلیل رشد اکوسیستم اولنچ طی چند هفته گذشته ، راه اندازی اولنچ بریج (AB) در ۲۹ ژوئیه است. این “فناوری ارتباط میان زنجیره ای نسل جدید” انتقال دارایی ها را بین اولنچ و شبکه های مبتنی بر اتریوم (Ethereum) امکان پذیر می کند.
طبق توییت بالا ، طی سه هفته ای که (AB) راه اندازی شد ، بیش از ۱۰۰ میلیون دلار توکن بین دو شبکه منتقل شده که دلیل آن تمایل سرمایه گذاران به استفاده از برنامه هایی با هزینه کمتر برای انجام معاملات است.
تخمین زده می شود هزینه پردازش تراکنش در (AB) پنج برابر ارزان تر از پل اولنچ-اتریوم (AEB) قبلی است و گفته می شود تجربه کاربری بهتری نسبت به پل هایی که تا امروز راه اندازی شده اند ارائه می دهد.
اگر اتریوم (Ethereum) نتواند مشکل کارمزد بالای تراکنش ها را در آینده نزدیک حل کند ، به احتمال زیاد دارایی ها و نقدینگی بیشتری به پروتکل هایی مانند اولنچ منتقل می شود زیرا ارزش اکوسیستم های دیفای در این شبکه ها در حال رشد است.
سوزاندن کارمزد تراکنش و ویژگی های توکنومیک (AVAX)
سومین دلیل افزایش علاقه به شبکه اولنچ ، ساختار توکنومیک منحصر به فرد پروتکل است که شامل مکانیزم سوزاندن کارمزد تراکنش می شود که به کاهش عرضه در گردش کمک می کند.
همانطور که در توییت بالا گفته شد ، تمام کارمزد های اولنچ سوزانده می شود و میزان عرضه ۷۲۰ میلیون واحدی (AVAX) با گذشت زمان کاهش می یابد و این امر می تواند به افزایش قیمت توکن های باقیمانده در گردش کمک کند.
در زمان نگارش این مطلب ، بیش از ۱۶۳،۰۰۰ توکن (AVAX) سوزانده شده و این رقم با افزایش تعداد کاربران شبکه افزایش می یابد.
مکانیزم کارمزد شبکه نیز قرار است در ۲۴ اوت وارد فاز سوم (Apricot) شود که کارمزد متغیر (C-Chain) را معرفی می کند.
این مرحله امکان پرداخت کارمزد اضافه بر اساس زمان پردازش را فراهم می کند که باید در محدوده ۷۵-۲۲۵ nAVAX و محدودیت بلاک گس ۸ میلیون گس باشد.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید