بررسی (DeFi) در مقابل (ICO) ها با گذشت یک سال دیگر از زمان تولد اتریوم(Ethereum) .
شبکه اتریوم (Ethereum) به تازگی ۵ ساله شده است. این پروژه برای اولین بار در کنفرانس بیت کوین (Bitcoin) در آمریکای شمالی در ژانویه سال ۲۰۱۴ معرفی شد ، بلاک اولیه آن در ۳۰ جولای سال ۲۰۱۵ ماین شد. از آن زمان ، اتر (ETH) به یک آلت کوین مهم و محبوب برای انجام پرداخت ها در بازار تبدیل شده است. حتی در زمینه میزان معاملات از بیت کوین (Bitcoin) پیشی گرفته است.
اتریوم (Ethereum) با امکانات بی نظیری ایجاد شد و امکان انعقاد قراردادهای هوشمند ، توکنیزیشن قدرتمند ، برنامه های غیرمتمرکز پیچیده و کمپین های فاندریزینگ غیرمتمرکز را فراهم کرد. مورد آخر در سال ۲۰۱۷ بسیار محبوب شد ، زیرا عرضه اولیه کوین در فضای کریپتو افزایش یافت و سودهای باورنکردنی را برای شرکت کنندگان به ارمغان آورد.
آیا (DeFi) می تواند (ICO) جدید باشد؟
اتر (Ether) مکانیزم اصلی تأمین مالی برای پروژه های (ICO) شد. همانطور که گفته شد پروژه ها و توکن های (ERC-20) آنها مرحله (ICO) را پشت سر گذاشتند ، پیش بینی ها در خصوص روند توکن های آنها افزایش یافت و همچنین قیمت اتر (Ether) نیز در ۱۰ ژانویه سال ۲۰۱۸ به اوج تاریخی ۱۴۱۲ دلار رسید. گرچه در حال حاضر از این سطح بسیار دور است اما در تاریخ ۱ آگوست ۲۰۲۰ به رکورد ۳۵۷ دلار رسید.
اگرچه (ICO) ها به پیشرفت و تقویت فضای کریپتو کمک کرده بودند ، اما این هیجانات کوتاه مدت بود ، و کل بازار کریپتو در آغاز سال ۲۰۱۸ سقوط کرد. اندکی قبل از آن ، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده اعلام کرده بود که (ICO) ها عرضه اوراق بهادار محسوب می شوند و اقداماتی را برای محافظت از سرمایه گذاران آغاز کرد.
اکنون ، برخی نگران این هستند که اتریوم (Ethereum) با رشد دیفای در حال پیشروی در مسیری مشابه سال ۲۰۱۸ است. در حالی که نظارت قانونی موجب پیشرفت در اکوسیستم کریپتو شده است ، در کوتاه مدت ، می تواند عواقب مخربی مانند از دست دادن دارایی سرمایه گذاران و شکایت از اپراتورهای پروژه را به همراه داشته باشد.
آیا امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) واقعاً موجب صعود قیمت اتر (Ether) می شود؟
اگرچه به نظر می رسد حدس و گمان ها در خصوص قیمت بسیار گسترده است ، اما تا حد زیادی مشخص است که تأثیر مالی و نقدینگی امور مالی غیر متمرکز بسیار ناچیز است. با توجه به اینکه اتریوم (Ethereum) به تازگی به رکورد بیشترین معاملات ثبت شده در بلاکچین (blockchain) خود دست یافته ، چه مقدار از این جهش در اتر (Ether) را می توان به (DeFi) نسبت داد؟
کانسنسیس (ConsenSys) تخمین می زند که پروتکل های دیفای در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به اوج جدیدی رسیده و به طور کلی ۳٫۳ میلیون اتر (Ether) در این پروتکل ها قفل شده اند. مساری اظهار داشت که بلاکچین (blockchain) اتریوم (Ethereum) روزانه حدود ۲٫۵ میلیارد دلار معامله را تسویه می کند. طی مقایسه دیفای با بازار کریپتوی واقعی ، به راحتی می توان فهمید که دیفای قطره ای از یک اقیانوس محسوب می شود ، ارزش بازار آن از ریپل (XRP) و بیت کوین کش (Bitcoin Cash (BCH کمتر است و تنها ۱٫۵ درصد از ارزش کل بازار کریپتوکارنسی را شامل می شود.
ارزش بازار بخش دیفای در مقابل بیت کوین کش و ریپل. منبع: مساری
اتر (Ether) و شکوفایی (DeFi)
در حالی که فاندینگ ریت پروتکل های دیفای توسط کمپین های فاندینگ مبتنی بر (ICO) در سال ۲۰۱۷ کاهش یافته است ، این موضوع می تواند نگران کننده باشد که تعداد انگشت شماری از توکن های دیفای در مدت زمان کوتاهی هزاران درصد صعود کرده اند. به عنوان مثال ، توکن لند (Aave (LEND به میزان ۷,۳۰۰ درصد صعود یافت و از ۰٫۰۰۴۶ دلار به ۰٫۳۴۴ دلار رسید و قیمت توکن کامپاند (Compound (COMP در اولین هفته معاملاتی اش در ماه ژوئن چهار برابر شد. در حقیقت ، بیش از ۱۰ توکن دیگر مربوط به دیفای در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته اند. اگرچه این روند چشمگیر است ، اما در مقایسه با بازدهی سرمایه گذاری (ICO) ها در سال ۲۰۱۷ ، محدود است.
در حالی که (DeFi) به نقطه مهمی رسیده است ، مانند ۴ میلیارد دلار ارزش قفل شده ، میزان کل سرمایه گذاری حاصل از پروتکل های (DeFi) به مراتب کمتر از آنچه (ICO) ها جمع آوری کرده اند می باشد. به نظر می رسد بنیانگذار اتریوم (Ethereum) ، ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) نگران این موضوع است که ممکن است مردم خطرات مرتبط با این پروتکل ها ، که در گذشته توسط هکرها مورد سوء استفاده قرار گرفته را دست کم گرفته باشند.
در حالی که وقوع یک حباب دیگر ایده آل نیست ، ممکن است بخشی اجتناب ناپذیر از چرخه نوآوری فعلی در حوزه کریپتو باشد. پیش از سرمایه گذاری و پذیرش بیشتر ، پروژه ها و مفاهیم با توجه و هیجانات بیش از حدی مواجه می شوند. این دقیقاً اتفاقی است که در خصوص (ICO) ، عرضه توکن های اوراق بهادار ، بیت کوین (Bitcoin) و آلت کوین ها رخ داده است. از آنجا که بخش دیفای به سرعت در حال گسترش است ، بزرگترین چالش آن ممکن است قانونگذاری این حوزه در آینده باشد ، درست مانند آنچه که در خصوص (ICO) ها رخ داد.
آینده اتریوم (Ethereum): استیبل کوین ها ، نهادینه سازی و مقیاس پذیری
در حالی که تنها با گذشت زمان خواهیم فهمید آیا دیفای در یک حباب قرار دارد یا خیر ، مطمئنا دلایل دیگری وجود دارد که نشان می دهد چرا عملکرد اتر (Ether) از بیت کوین (bitcoin) بهتر است و به مبنایی برای انتقال استیبل کوین ها تبدیل شده است. طبق گزارش (ETH Gas Station) ، تتر (Tether (USDT بزرگترین مصرف کننده گس در شبکه است و به رشد خود ادامه می دهد. اتریوم (Ethereum) در میزان فعالیت شبکه از بیت کوین (bitcoin) پیشی گرفت و این موضوع بیشتر به دلیل انتقال استیبل کوین ها بود که با پرداخت ها در اکسچنج ها شدت یافت.
امسال نیز اقدامات مثبتی مانند عرضه اوراق بهادار در بلاکچین (blockchain) و یک میلیارد دلار در حجم معاملات آتی اتر (Ether) انجام شد. این عوامل به رشد روزافزون اتریوم (Ethereum) طی پنج سال گذشته کمک کرده اند ، اما آنها همچنین مشکلات مقیاس پذیری و تراکم این شبکه را برجسته می کنند. با این حال ، بالاخره آزمایش استیکینگ (Ethereum 2.0) آغاز شده است و این امر امید به ایجاد یک شبکه جدید و بهبود یافته را افزایش می دهد.
با گذشت زمان ، به احتمال زیاد حتی اگر بخش دیفای در کوتاه مدت دچار مشکلاتی شود ، به رشد خود ادامه خواهد داد. این بدان معناست که احتمالاً شبکه اتریوم (Ethereum) نیز همچنان به روند پیشرفت خود ادامه می دهد.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید