وارپ فایننس (Warp Finance) ، یک پروتکل وام دهی دیفای (DeFi) که اندکی پس از راه اندازی قربانی حمله وام فلش ۸ میلیون دلاری شد ، اکنون در حال راه اندازی مجددی است که شامل ادغام با اوراکل های چین لینک (Chainlink) می شود.
طبق گزارشات ، ادغام با اوراکل های چین لینک برای محافظت در برابر حملات مشابه انجام می گیرد. وام فلش (Flash loan) از ویژگی استفاده می کند که به شما اجازه می دهد مقدار نامحدودی وام را به سرعت و به سادگی دریافت کنید ، البته به شرطی که این مبلغ به همان بلاک اتریوم (Ethereum) بازگردانده شود. به گفته این تیم ، کارشناسان امنیتی تشخیص دادند که دلیل اصلی این حمله ، ضعف اوراکل های قیمت این پروتکل بوده است.
به نظر می رسد این مسئله با استفاده وارپ فایننس از توکن های ارائه دهنده نقدینگی برای وثیقه مرتبط باشد. این ویژگی یکی از مهمترین بخش های فروش این پروتکل است زیرا امکان استفاده از این توکن ها به عنوان وثیقه و ترکیب سود از هزینه های معاملاتی و وام گیرندگانی که از پروتکل استفاده می کنند را فراهم می کند.
طبق گفته امیلیانو بوناسی (Emiliano Bonassi) ، هکر کلاه سفید دیفای ، این حمله به این دلیل رخ داد که اوراکل های وارپ فایننس ارزش مبنای توکن های استخر را به درستی محاسبه نکردند. پروتکل جدید از فید (Feed) های قیمت چین لینک برای همه عملکردهای مهم به ویژه ارزش توکن های (LP) استفاده شده برای وثیقه استفاده خواهد کرد.
چین لینک و بنیانگذار آن ، سرگی نازاروف (Sergey Nazarov) ، اغلب در مورد این موضوع که اوراکل های قیمت باید بیشترین بخش بازار را پوشش دهند ، سخت گیر هستند. به طور کلی می توان با پوشش بیشتر بازار از حوادثی مانند لیکوئید بیش از حد کامپاوند (Compound) در ماه نوامبر ، جلوگیری کرد. کامپاوند فقط به قیمت های کوین بیس (Coinbase) و یونی سواپ (Uniswap) متکی بود ، که به طور موقت قیمت بسیار بالایی را برای دای (Dai) ثبت کردند.
در پاسخ به این سوال که چرا وارپ فایننس از همان ابتدا از اوراکل های چین لینک استفاده نکرد گفته شد :
“اوراکل های یونی سواپ گزینه منتخب بسیاری از پروژه ها بوده اند که برای انواع کاربردها به دنبال فیدهای قیمت هستند. ما نیز مانند سایر پلتفرم های وام دهی برای مرحله آزمایشی از این اوراکل استفاده کردیم تا پس از راه اندازی آن را ارتقا دهیم. ”
وی همچنین خاطر نشان کرد که بخش قابل توجهی از پروژه های دیفای از چین لینک استفاده نمی کنند و معتقدند که راه اندازی مجدد “آرامش خاطر بیشتری در مورد امنیت پروتکل به کاربران می دهد.”
وارپ فایننس همچنین طرحی برای جبران خسارت کاربران آسیب دیده در نظر گرفت و تا کنون ۷۳ درصد از دارایی های سرقت شده را جبران کرد.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید