نامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا با انتقاد از عملکرد بانک مرکزی ایالات متحده ، می گوید بازارهای سهام “حتی با رشد اندک نمی توانند ضررهای موجود را پنهان کنند”.
با افزایش ترازنامه چاپ پول به ۶٫۶ تریلیون دلار ، ران پال (Ron Paul) نامزد پیشین ریاست جمهوری ایالات متحده اعلام کرد : “اقتصاد جعلی از هم پاشیده است.”
با انتشار یک سری توییت ها در تاریخ ۲۴ آوریل ، پال از سیاست های اقتصادی آمریكا در حال حاضر و در گذشته به شدت انتقاد کرد.
پال : برنامه ریزی مرکزی (central planning) را برای پول مشروع تغییر دهید
به گفته سیاستمدار بازنشسته طرفدار بیت کوین (Bitcoin) ، نه کرونا ویروس و نه یک جهش کوتاه در بازار سهام نمی توانند تأثیر اقدامات بانک فدرال رزرو آمریکا را پنهان کنند. از نظر او ، ایده های کینزی (Keynesian) مانند مداخلات در بازار و چاپ پول روش هایی “غیرآمریکایی” و نامناسب هستند.
“اقتصاد جعلی بانک فدرال رزرو از هم پاشیده است. بازار سهام حتی اگر صعود کند ، نمی تواند خسارات وارده را پنهان کند. ویروس کرونا که اکنون اعلام شده است از آنفولانزای فصلی کشنده تر نیست ، نمی تواند بهانه موجهی باشد. ”
در توییت دیگری گفت :
ایده های غیر آمریکایی دولت و مدیریت ذره بینی (micromanagement) و برنامه ریزی مرکزی اقتصاد از سوی فدرال موفق عمل نکرده است و تا زمانی که از این روش ها استفاده کنند ، ناکام خواهند ماند. زمان بازسازی مجدد ایده های آمریکایی در راستای آزادی و پول مشروع فرا رسیده است.
اظهارات پال در حالی صورت می گیرد که ترازنامه فدرال رزرو صرفاً به دلیل چاپ پول و اقدامات مربوط به کمک های اقتصادی به رکورد ۶٫۶ تریلیون دلار رسیده است.
نمودار ۱۴ ساله ترازنامه فدرال رزرو. منبع: Holger Zschaepitz / Twitter
همانطور که کوین تلگراف گزارش داد ، رائول پال (Raoul Pal) ، مدیر عامل شرکت جهانی ماکرو اینوستر (Macro Investor) ، این هفته یک گزارش اختصاصی ۱۲۰ صفحه ای را در مورد شدت ضررهای اقتصادی ناشی از واکنش دولت ها به کروناویروس منتشر کرده است.
این گزارش به طور خلاصه بیان می کند “افراد سالخورده (baby boomers) در وضعیت وحشتناکی قرار دارند”.
پیتر برنت (Peter Brandt) : وضعیت بازارهای سهام مشابه بزرگ ترین رکود سال ۱۹۳۰ است
برنت معامله گری که پیش بینی کرده بود بیت کوین (BTC) در سال ۲۰۱۷ به اوج ۲۰،۰۰۰ دلار خواهد رسید ، وضعیت بازارهای سهام در سال ۲۰۲۰ را با سال ۱۹۳۰ درست قبل از آنکه رکود بزرگ با تمام توان به اقتصاد ضربه بزند مقایسه کرده است.
پیتر برنت (Peter Brandt) با مقایسه دو نمودار شاخص داو جونز (Dow Jones) ، استدلال كرد كه صعود فعلی بازار سهام پس از سقوط در ماه گذشته مشابه واکنش آن پس از سقوط وال استریت در سال ۱۹۲۹ است.
وی به صورت طعنه آمیزی افزود : “امشب راحت بخوابید. همه ما بسیار خوش شانس هستیم که در عصری زندگی می کنیم که فدرال رزرو ما را از این بحران نجات می دهد “.
نمودارهای شاخص داو جونز از سال های ۲۰۲۰ و ۳۰-۱۹۲۹٫ منبع: پیتر برنت / توییتر
این نظریه که چاپ پول در طولانی مدت اقدامی مخرب است ، تقریباً طی یک قرن بخشی از انتقادات صورت گرفته در خصوص اقدامات بانک فدرال رزرو بوده است.
هنری هزلیت (Henry Hazlitt) در کتاب محبوب خود “اقتصاد در یک درس Economics in One Lesson ” درست یک سال پس از جنگ جهانی دوم نوشت: “جهان پر است از به اصطلاح اقتصاددانانی که هرکدام مملو از برنامه هایی برای دستیابی به چیزی بدون ذره ای تلاش هستند.”
آنها به ما می گویند دولت می تواند بدون دریافت هیچ گونه مالیاتی به طور مداوم هزینه کند و می تواند به افزایش بدهی ها بدون پرداخت آن ها ادامه دهد ، زیرا “ما لایق آن هستیم.”
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید