پس از انتشار خبر ممنوعیت معاملات کریپتو در چین ، قیمت بیت کوین (Bitcoin) به ۴۰،۶۰۰ دلار کاهش یافت.
در تاریخ ۲۴ سپتامبر ، بانک خلق چین (PBoC) قوانین جدیدی را در راستای سرکوب بازار کریپتو اعمال کرد. این اقدام به منظور “قطع کانال های پرداخت ، از کار انداختن وب سایت های مربوطه و اپلیکیشن های تلفن همراه مطابق قانون” انجام شده است.
حدود ۳ میلیارد دلار قرارداد اختیار بیت کوین (BTC) و ۱٫۵ میلیارد دلار اتریوم (ETH) کمتر از یک ساعت قبل از انتشار این خبر منقضی شد. به گفته “Molly” ، یکی از کارکنان سابق بیت کوین مگزین (Bitcoin Magazine) ، اخبار چین ابتدا در ۳ سپتامبر منتشر شده بود.
با این حال ، برخی قصد داشتند از نوسان منفی قیمت سود ببرند و این اخبار را قبل از انقضای قراردادها در روز جمعه منتشر کردند. به عنوان مثال یک قرارداد آپشن ۴۲،۰۰۰ دلاری بی ارزش تلقی شد زیرا قیمت انقضای دریبیت ۴۴،۸۷۳ دلار بود. معامله گر حق فروش بیت کوین (Bitcoin) با قیمت ۴۲۰۰۰ دلار را داشت ، اما اگر انقضای بیت کوین (BTC) بالاتر از این سطح اتفاق بیفتد ، هیچ ارزشی ندارد.
انقضای قراردادهای آتی بیت کوین در (CME) بین ساعت ۲ تا ۳ بعد از ظهر به وقت UTC اتفاق افتاد. در نتیجه ، ۳۴۰ میلیون دلار قرارداد باز نزدیک به سطح ۴۲،۱۵۰ دلار تسویه شد. در بازارهای آتی ، خریداران (قراردادهای لانگ) و فروشندگان (قراردادهای شورت) با هم برابر هستند ، بنابراین عملاً نمی توان حدس زد کدام طرف قدرت بیشتری دارد.
قیمت بیت کوین در بیت استمپ به دلار. منبع: TradingView
با وجود افت ۴۰۰۰ دلاری قیمت بیت کوین (Bitcoin) ، حجم کل لیکوئید قراردادهای آتی خرید کمتر از ۱۲۰ میلیون دلار بود. این موضوع نشان می دهد خریداران از اهرم شدیدی استفاده نمی کنند.
برای تحلیل میزان صعودی یا نزولی بودن احساسات معامله گران حرفه ای ، باید پریمیوم قراردادهای آتی را بررسی کرد که تحت عنوان “نرخ مبنا” نیز شناخته می شود.
این شاخص تفاوت بین قراردادهای آتی بلند مدت و سطوح فعلی بازار نقدی را بررسی می کند. انتظار می رود در بازارهای سالم پریمیوم سالانه ۵ تا ۱۵ درصد باشد ، که این وضعیت تحت عنوان کونتانگو (contango) نیز شناخته می شود.
این شکاف قیمتی زمانی حاصل می شود که فروشندگان برای به تعویق انداختن تسویه قرارداد مبلغ بیشتری درخواست می کنند و هر زمان که این شاخص صفر یا منفی شود ، هشدار قرمزی ظاهر می شود که به بکواردیشن (backwardation) معروف است.
نرخ مبنای قراردادهای آتی ۳ ماهه بیت کوین. منبع: Laevitas.ch
افت ۹ درصدی در ۲۴ سپتامبر باعث شد پریمیوم آتی سالانه به پایین ترین سطح خود در دو ماه اخیر برسد. سطح فعلی ۶ درصدی شاخص در انتهای محدوده “خنثی” قرار دارد و به دوره صعودی که تا ۱۹ سپتامبر ادامه داشت پایان داد.
بازارهای آپشن ترس در میان معامله گران را تایید می کنند. شاخص دلتا ۲۵٪ آپشن های خرید (کال) و فروش (پوت) را مقایسه می کند. هنگامی که ترس در بازار شدت یابد ، شاخص مثبت می شود زیرا پریمیوم آپشن های فروش بالاتر از آپشن های خرید مشابه است.
برعکس این امر زمانی رخ می دهد که بازارسازان صعودی هستند و باعث می شود شاخص دلتا به محدوده منفی برسد. سطح بین منفی ۸ درصد و مثبت ۸ درصد معمولاً خنثی تلقی می شود.
شاخص دلتای قراردادهای آپشن بیت کوین دریبیت. منبع: laevitas.ch
شاخص دلتا از ۲۴ ژوئیه در منطقه خنثی متغیر بود ، اما در ۲۲ سپتامبر به ۱۰ درصد افزایش یافت ، که نشان دهنده “ترس” معامله گران بازار آپشن است. پس از یک بازگشت کوتاه مدت به سطح خنثی ۸ درصد، قیمت امروز بیت کوین (Bitcoin) باعث شد این شاخص به بالای ۱۱ درصد برسد. سطحی که آخرین بار دو ماه پیش مشاهده شد و بسیار شبیه بازار آتی بیت کوین (BTC) است.
اگرچه هیچ نشانه نزولی در بازار مشتقات بیت کوین (Bitcoin) ظاهر نشد ، اما با افت امروز زیر ۴۱۰۰۰ دلار ترس در میان معامله گران حرفه ای مشاهده می شود. نتیجه این امر این است که معامله گران قراردادهای آتی تمایلی به بازکردن پوزیشن های بلندمدت اهرمی ندارند.
فروشندگان می توانند از وحشت کنونی سرمایه گذاران سود ببرند مگر اینکه بیت کوین (Bitcoin) طی آخر هفته قدرت صعودی از خود نشان دهد.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید