قابلیت تعامل پذیری بلاکچین

۱۳ مهر ۱۳۹۸ | 0 نظر | لینک کوتاه | اخبار و مقالات ارز دیجیتال, فناوری بلاکچین

تعامل پذیری بلاکچین  (Blockchain)  چیست؟

امکان اشتراک گذاری اطلاعات در شبکه های مختلف بلاکچین (Blockchain)، بدون محدودیت.

۱۰ سال از انتشار نسخه ی اصلی بلاکچین  (Blockchain) می گذرد. در حال حاضر ، این فناوری به کاربران اصلی رسیده است ، و تعداد زیادی از شرکت ها و نمایندگان دولتی حداقل مزایای استفاده از بلاکچین(Blockchain)  در مجموعه های صنایع – از کشاورزی و املاک و مستغلات گرفته تا مراقبت های بهداشتی و رای گیری را در نظر گرفته اند.

از این رو ، هر ساله ده ها پروژه ی جدید در حال ظهور هستند که برای توسعه ی “بهترین”بلاکچین(Blockchain)  با یکدیگر رقابت می کنند. آنها غالباً بر آمادگی بازار برای محصولات خود تأکید می کنند ، و معتقدند که محصولشان در مقایسه با رقیب فرض شده ، ایمن ، مقیاس پذیر و به طور کلی بهتر است. صرف نظر از این که ویژگی های ادعا شده توسط آن ها درست است یا خیر ، این پروژه ها نشان دهنده ی بلاکچین (Blockchain) های جدا از هم هستند. آنها مستلزم اکوسیستم های مختلف ، الگوریتم های هشینگ ، مدل های جمعی و اجتماعات مختلف هستند. در نتیجه ، فضای بلاکچین (Blockchain) به طور فزاینده ای مجزا می شود ، و مفهوم اصلی فلسفی آن که – ایده ی عدم تمرکز – نام دارد تضعیف می شود.

در حال حاضر ، یک بلاکچین (Blockchain) هیچ اطلاعی از داده هایی که ممکن است در یک بلاکچین (Blockchain) متفاوت وجود داشته باشد ندارد. به عنوان مثال ،بلاکچین (Blockchain) بیت کوین (BTC)  کاملاً مستقل از بلاکچین  (Blockchain)اتریوم (ETH) است – به این معنا که هیچ اطلاعاتی از دیتای ثبت شده در آنجا ندارد – و برعکس. پروژه های مبتنی بر بلاکچین با وجود کار در صنعت مشابه و با استفاده از فناوری مشابه ، از یکدیگر جدا شده اند.

شرکت توسعه ی اتریوم محور ConsenSys این پدیده را “قطعه بندی ” صنعت کریپتوکارنسی توصیف کرده است ، زیرا شامل “مجموعه ای از سیستم های بدون اتصال به یکدیگر است که در کنار هم کار می کنند ، اما در مواجهه با رقابت و فشار تجاری از یکدیگر جدا هستند – .” تعامل پذیری بلاکچین (Blockchain) به نوبه ی خود ، قابلیت امکان تبادل داده بین بلاکچین های مختلف یکپارچه است ، به گونه ای که انگار هیچ محدودیتی وجود ندارد.

چرا قابلیت تعامل پذیری بلاکچین (Blockchain) مهم است؟

برای اینکه امکان پذیرش انبوه فراهم شود و اجازه دهیم صنعت تکامل بیشتری یابد.

از آنجا که فضای کریپتوکارنسی بسیار رقابتی شده است ، برخی از پروژه ها به جای تمرکز بر زیرساخت های عمومی ، تلاش زیادی می کنند تا تعداد حریفان خود را کنار بزنند. مسابقه ی مقیاس پذیری یک مثال خوب در این زمینه است. در ابتدا وظیفه ی ایده صحیح عملکرد ناکافی بیت کوین BTC را بر عهده داشت – بلاکچین (Blockchain) اصلی در بهترین حالت می تواند تنها هفت معامله در هر ثانیه (TPS) را انجام دهد  – پروژه های مختلف بلاکچین (Blockchain) در نهایت شروع به گزارش شماره هایی به اندازه ی ۴۰،۰۰۰ معامله در ثانیه  TPS کردند.

در مقابل ، ظرفیت تخمینی شبکه ی ویزا (Visa) در حدود ۲۴۰۰۰ معامله در ثانیه  TPS است ، اگرچه ظاهراً با وجود تقاضای همیشگی ، فقط باید هر روزه ۱۷۰۰ معامله را انجام دهد. هرگونه بلاکچین (Blockchain)، حتی بلاکچین بیت کوین Bitcoin ، از این نظر قادر به رقابت با مدیریت کسب و کار ویزا نیست – از این رو ، ۴۰۰۰۰ معامله در ثانیه TPS ممکن است کمی ارتجاعی به نظر برسد.

هیچ شرکتی نمی خواهد پرداخت های خود را با بلاکچین (Blockchain) انجام دهد ، مهم نیست چقدر مقیاس پذیر باشد ، وقتی زیرساخت های کلی آن قابل تعامل و امن نباشند. اگرچه ممکن است بازده آن از ویزا (Visa) بهتر باشد ، اگر در حالت محدود باقی بماند ، در سراسر جهان قابلیت استفاده ی یکسانی نخواهد داشت. در همین حال ، کارت های صادر شده توسط طرح های کارت جهانی (یعنی ویزا Visa ، مستر کارت MasterCard، امریکن اکسپرس American Express و غیره) بین بازرگانان و دستگاه های خودپرداز سازگار عمل می کنند.

به طور مشابه ، اینترنت اجازه می دهد تا از طریق رابط های خاص برنامه API)) به مجموعه داده های متعددی دسترسی پیدا کرده و اصلاحات انجام شود. اگر دارای قابلیت سازگاری نبود ، نمی توانست به آنچه که امروز هست – یک شبکه ی واقعا جهانی و کاربردی  تبدیل شود . همین مورد در خصوص بلاکچین ها (Blockchain) نیز صدق می کند. برای به دست آوردن جایگاه اصلی ، آن ها باید نشان دهند که می توانند به صورت یکپارچه با یکدیگر همکاری کنند.

آیا نمونه ای از این مسئله وجود دارد که چرا قابلیت تعامل پذیری بلاکچین (Blockchain) مهم است؟

سوابق بهداشتی و درمانی.

بیایید دنیایی را تصور کنیم که بلاکچین(Blockchain)  در واقع به صورت انبوه استفاده می شود . همه ی شرکت ها برای ذخیره سازی داده ها از بلاکچین (Blockchain) استفاده می کنند. حال سناریوی زیر رخ می دهد : فردی باید در بیمارستان بستری شود و در حالی که به آمبولانس منتقل می شود ، بیمارستان سوابق پزشکی او را از کلینیکی که نام این شخص در آن ثبت شده است درخواست می کند تا بهترین درمان را انجام دهد.

با این حال ، معلوم می شود که این کلینیک از بلاکچینی متفاوت استفاده می کند ، و با لجر بیمارستان سازگار نیست. در نتیجه ، بیمارستان قادر به دسترسی به پرونده های بیمار نیست. در ضمن ساعت در حال گذر است و هر ثانیه اهمیت دارد.

خوشبختانه ، این اتفاق هرگز اتفاق نخواهد افتاد : هیچ بیمارستانی اگر بلاکچین (Blockchain) در حالت ناسازگار باشد ، برای بررسی سوابق پزشکی به آن تکیه نمی کند. این امر در مورد سایر صنایع مانند املاک و مستغلات ، حسابرسی ، مدیریت و غیره نیز صدق می کند. پذیرش انبوه در صورت عدم وجود قابلیت تعامل پذیری بلاکچین (Blockchain) امکان پذیر نیست.

با این وجود ، چگونه می توان به این قابلیت دست یافت؟

روش های مختلفی وجود دارد : کراس چین ها cross-chain ، سایدچین ها sidechains ، توکن های پروکسی proxy  ، مبادله ها و غیره.

اتصال بلاکچین (Blockchain) های موجود کار ساده ای نیست. طبق تحقیقات ConsenSys در مورد این موضوع ، “تجاری سازی باعث ایجاد رقابت و نوآوری ، ایجاد انگیزه در توسعه دهندگان و کارآفرینان برای ساختن سیستم هایی می شود که برای مشتریان خود به بهترین وجه کار کنند.” در نتیجه ، قابلیت همکاری اپن سورس نادیده گرفته می شود ، و اکثر بلاکچین (Blockchain) ها ویژگی های درونی برای پشتیبانی آن ندارند.

با این حال ، تعدادی از پروژه های بلاکچین (Blockchain) با استفاده از روش های مختلف بر قابلیت تعامل پذیری متمرکز شده اند. در اینجا چند مثال آورده شده است  :

پولکادات  (Polkadot)

پولکادات Polkadot یک فناوری چند زنجیره ای (مالتی چین) یا بین زنجیره ای (کراس چین) است. در اصل ، این اجازه می دهد تا بلاکچین (Blockchain) های مختلف به یک اکوسیستم بزرگ تر و استاندارد تبدیل شوند. این کار توسط گاوین وود (Gavin Wood)، یکی از بنیانگذاران اتریوم (Ethereum) تأسیس شده است.

از لحاظ فنی ، Polkadot از پاراچین ها (parachains ) به عنوان مثال ،بلاکچین (Blockchain) های موازی که معاملات را پردازش می کنند و آن ها را به بلاکچین (Blockchain) اصلی منتقل می کنند ،و یک زنجیره ی تقویتی (یعنی یک جزء مرکزی که به پاراچین ها وصل می شود و امنیت آن ها را تضمین می کند) و پل هایی که Polkadot را به بلاکچین (Blockchain)های خارجی وصل می کند تشکیل شده است .

کازموز (Cosmos)

کازموز همچنین از اصل زنجیره ی متقابل (cross-chain) پیروی می کند. به طور خاص ، از پروتکل ارتباطات بین بلاکچین (IBC) برای ایجاد قابلیت تعامل پذیری بلاکچین(Blockchain)  استفاده می کند. این پروتکل به عنوان پروتکل پیام رسانی TCP / IP شبیه به بلاکچین (Blockchain) عمل می کند. از آنجا که زنجیره های مختلف ایجاد شده مانند بیت کوین Bitcoin)) از IBC با طراحی پشتیبانی نمی کنند ، Cosmos از به اصطلاح “مناطق گیره ای  peg zones ” برای اتصال آنها به “Cosmos Hub” استفاده می کند – این پروژه – یک بلاکچین (Blockchain)  “برگزیده” نامیده شده است که همه ی نقاط را به هم متصل می کند و ارتباطات بین آن ها را از طریق زبانه های استاندارد هماهنگ می کند.

با این حال ، Cosmos Hub  بخشی از اکوسیستم بزرگ بین زنجیره ای (interchain ) است که توسط Cosmos ساخته شده است و می تواند دارای موجودیت های دیگر باشد – به عنوان مثال ، Iris Hub  نیز وجود دارد که روی مشتریان سازمانی و مشتریان چینی تمرکز دارد.

لینک زنجیره ای (Chainlink)

چین لینک Chainlink یک سرویس اوراکل غیرمتمرکز است. این امکان را می دهد تا داده ها از API های خارج زنجیره ای بازیابی شوند و روی یک زنجیره قرار داده شوند. به عبارت دیگر ، Chainlink  به عنوان پل ارتباطی بین بلاکچین (Blockchain)  ها و تمام زیرساخت هایی که در خارج از زنجیره وجود دارد ، عمل می کند : گره های اوراکل داده های دنیای واقعی را دریافت می کنند ، آن را از طریق شبکه پردازش می کنند و آن را به بلاکچین (Blockchain)  منتقل می کنند. قابل توجه است که این شرکت با سیستم انتقال داده ی بین بانکی جهانی سوییفت SWIFT که توسط اکثر بانک ها در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد ، همکاری می کند.

وانچین (Wanchain)

Wanchain  از پروتکل متفاوتی برای تسهیل انتقال داده بین بلاکچین(Blockchain)   های غیر متصل استفاده می کند. بنابراین ، Wanchain  به جای استقرار مناطق گیره ای (peg zones) یا آنالوگ های چند زنجیره ای آن ، توکن های به اصطلاح “پیچیده شده” ایجاد می کند که می توانند در سایر زنجیره ها معامله شوند.

به عنوان مثال ، برای انتقال  ده اتریوم ETH به زنجیره ی بیت کوین BTC ، ابتدا این پلتفرم با استفاده از قراردادهای هوشمند ، مقدار آن اتریوم ETH را روی بلاکچین اتریوم Ethereum قفل می کند ، که در این صورت ۱۰ اتریوم ETH پیچیده شده  (WETH) را روی Wanchain می نگارد. این WETH می تواند پس از آن برای بیت کوین BTC پیچیده شده Wanchain (WBTC) در یک پلت فرم تریدینگ معامله شود. سپس آن توکن های بیت کوین BTC پیچیده شده را می توان به توکن های اصلی واقع در بلاکچین بیت کوین Bitcoin تبدیل کرد.

کوانت ( Quant)

برخلاف مثال های فوق ، Quant  یک بلاکچین (Blockchain) نیست. از پروتکل فرا لجر (Overledger) ، لایه ای استفاده می کند که روی بلاکچین های موجود اجرا می شود. ظاهراً Overledger به توسعه دهندگان اجازه می دهد تا “MApps” – برنامه های غیرمتمرکز (DApps) ایجاد کنند که همزمان از چندین زنجیره استفاده می کنند – در “سه خط کد” و بدون هیچ گونه زیرساخت اضافی. این امر ، امکان را برای گزینه های بیشتر در مهندسی بلاکچین (Blockchain) فراهم می کند. به عنوان مثال ، یک MApp می تواند برای ذخیره سازی اطلاعات هنگام استفاده از بیت کوین کش Bitcoin Cash  (BCH) برای انتقال ارزش ، به بلاکچین اتریوم  Ethereum  تکیه کند.

به خاطر داشته باشید که این ها تنها پروژه هایی نیستند که در جهت ایجاد قابلیت تعامل پذیری بلاکچین (Blockchain) کار می کنند. پروژه های دیگری مانند Cardano ، Aion ، Icon ، Ark ، Bytum ، Dragonchain و شبکه ی Ferrum  نیز وجود دارند.

آیا بلاکچین (Blockchain) در حال حاضر تعامل پذیر است؟

جواب کوتاه، نه است. حداقل هنوز نه.

اکسچنج های کریپتوکارنسی هنوز یک واسطه ی قوی برای قابلیت تعامل پذیری در فضای کریپتوکارنسی هستند. اگر کسی بخواهد ده اتریوم ETH را به بیت کوین BTC  تعویض کند ، به احتمال زیاد از یک پلتفرم تجاری متمرکز استفاده می کند . در حال حاضر ، این روش محبوب ترین و نسبتاً مناسب است. با این حال ، این مورد نیز اشکالات عمده ی خود را دارد ، امنیت ، آشکارترین آن است (“تا زمانی که کلیدش در دست شما نیست کوین ها نیز متعلق به شما نیستند” یک عبارت مشهور است که توضیح می دهد چرا سپردن دارایی هایتان به یک کیف پول گرم همیشه خطرهایی در پی دارد ).

بنابراین ، حتی اگر تعدادی از پروژه ها در حال کار بر روی راه حل های قابلیت تعامل پذیری بلاکچین (Blockchain) هستند ، شبکه ها تا حد زیادی منفرد هستند. با این حال ، باید به خاطر داشته باشید که فضای بلاکچین (Blockchain) هنوز هم نسبتاً جدید است ، و بیشتر استارتاپ های یاد شده در مراحل اولیه ی  راه خود قرار دارند.

ترجمه توسط دلاریپتو

No views yet

دیدگاه بگذارید

avatar


    | 6,855,232,800 تومان

    | 6,972,919,200 تومان

    | 237,913,038 تومان

    | 241,997,382 تومان

    | 101,397 تومان

    | 103,138 تومان

    | 7,017,960 تومان

    | 7,138,440 تومان

    | 30,226.16 تومان

    | 30,745.06 تومان

    | 8,297,130 تومان

    | 8,439,570 تومان

    | 70,000 تومان

    | 71,000 تومان

    | 0 تومان

    | 0 تومان

    | 0 تومان

    | 0 تومان

    | 0.000

    | 0.000

    | 0.000

    | 0.000

    | 0.00 $

    | 0.00 $

    | 0.00 $

    | 0.00 $

    | 0.00 $

    | 0.00 لیر

    | 0.00 لیر

    | 0.00 لیر

    | 0.00 لیر

    | 0.00 لیر

    | 0.00 لیر