سرمایه گذاران خارجی همچنان در مورد سیاست های بانک خلق چین (PBoC) در خصوص نرخ تبادل رنمینبی (RMB) تردید دارند.
اسوار پراساد (Eswar Prasad) ، از اساتید حوزه سیاست تجاری در دانشگاه کرنل (Cornell) و عضو ارشد موسسه بروکینگز (Brookings) ، معتقد است که حتی اگر یوان دیجیتال چین نقش رنمینبی را به عنوان یک ارز پرداخت بین المللی تقویت کند ، تاثیر ناچیزی در وضعیت دلار آمریکا به عنوان ارز غالب خواهد داشت.
پراساد در مقاله ای که در پروژه سندیکا (Project Syndicate) منتشر شده است اظهار داشت که دولت چین باید اصلاحات بازارهای مالی این کشور را ادامه دهد و محدودیت های مربوط به گردش سرمایه را حذف کند تا پذیرش ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) چین و هم سیستم پرداخت فرا مرزی ملی خود را در سطح جهانی تقویت کند.
به گفته پراساد ، رنمینبی در سال های اخیر ، هم به عنوان ابزار پرداخت و هم به عنوان ارز ذخیره رشد قابل توجهی داشته است. وی معتقد است که این امر می تواند ناشی از واکنش ارزهایی مانند یورو و پوند انگلیس باشد :
“حتی هنگامی که صندوق بین المللی پول رنمینبی را به چهار ارز موجود در سبد (SDR) اضافه کرد و ارزش دهی آن را ۱۰٫۹ درصد تعیین کرد ، عمدتا یورو ، پوند و ین ژاپن عقب نشینی کردند ، نه دلار.”
پراساد همچنین افزود که به نظر نمی رسد چنین سیاستی “به زودی تغییر کند”.
وی گفت از آنجا كه سایر كشورهای در حال توسعه دارای پیوندهای تجاری و مالی محكمی با چین هستند ، ” ممكن است تراکنش های خود را بطور مستقیم” با ارز ملی تسویه کنند و می توانند پس از عرضه رسمی یوان دیجیتالی به راحتی از آن استفاده كنند.
وزارت بازرگانی چین در تاریخ ۱۴ آگوست اعلام کرد طرح های آزمایشی ارز دیجیتال بانک مرکزی این کشور را گسترش می دهد تا شامل پکن ، و استان های تیانجین و هبی شود.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید