روند قیمت اتریوم (Ethereum) ممکن است در کوتاه مدت صعودی باشد ، اما عوامل متعددی وجود دارد که می تواند قیمت را در محدوده فعلی خود ثابت نگه دارد.
از زمان سخنرانی ویتالیک بوترین ، بنیانگذار اتریوم (Ethereum) در (StartmeupHK 2021) که اظهار داشت چندین مشکل داخلی باعث شده روند انتقال به اثبات سهام (Proof of-Stake) به تاخیر بیفتد ، قیمت اتر (ETH) در حال کاهش بوده است.
فاز یک که مقیاس پذیری را از طریق شاردینگ معرفی می کند ، به سال ۲۰۲۲ موکول شده است. علاوه بر این ، ماهیت غیرمتمرکز دیفای ممکن است مفید نباشد زیرا پردازش به روش شاردینگ نیاز به انجام تراکنش ها از طریق یک زنجیره رله دارد.
قیمت اتر به دلار در کوین بیس. منبع: TradingView
نمی توان دلیل کاهش شدید قیمت اتر (Ether) را به طور دقیق تعیین کرد ، اما افزایش هزینه های گس مطمئناً بر سرمایه گذاران تأثیر گذاشته است. این موضوع نشان داد شبکه چقدر محدود است و معامله گران را تشویق کرد تا شبکه های جایگزین مانند بایننس اسمارت چین (BSC) و راهکار لایه دوم پالیگان (Polygon) را آزمایش کنند.
میانگین ۷ روزه هزینه گس اتریوم. منبع: CoinMetrics
نمودار بالا نشان می دهد یک ماه پس از به روزرسانی برلین در ۱۵ آوریل میانگین هزینه گس به ۴۵ دلار رسید. جامعه معتقد است برلین در کوتاه مدت تأثیر کمتری خواهد داشت اما مسیر را برای پروتکل (EIP-1559) هاردفورک لندن در ۴ اوت هموار می کند.
این یکی از ۳ فاکتوری است که می تواند بر قیمت اتر (Ether) در کوتاه مدت تأثیر منفی بگذارد.
تاخیر فورک لندن
هارد فورک لندن بخشی از نقشه راه عرضه نهایی اتریوم ۲٫۰ در سال ۲۰۲۲ است. این به روزرسانی برای ۴ آگوست برنامه ریزی شده اما اواخر ژوئیه به تعویق افتاده است.
راهکار (EIP-1159) که هدف آن سوزاندن بخشی از کارمزد های ایجاد شده در بلاکچین (blockchain) اتریوم (Ethereum) است درآمد ماینرها را کاهش می دهد. علاوه بر این ، (EIP-3554) موجب افزایش سختی شبکه می شود.
اگر بروزرسانی نسبی صورت گیرد و تغییرات مهم تر به تأخیر بیفتد ، قیمت اتر (Ether) می تواند کاهش یابد زیرا بخشی از صعود فعلی تحت تاثیر تبلیغات پیرامون این هاردفورک ایجاد شده است.
خروج ماینرها
هنگامی که ماینرها مطمئن شوند منبع درآمد آنها به تدریج قطع می شود ، دیر یا زود به شبکه های رقیب جذب می شوند.
حتی اگر اکثر بلاک چین های قرارداد هوشمند برای مدل اثبات سهام طراحی شده باشند ، برخی از پروژه های کمتر شناخته شده می توانند الگوریتم خود را برای پشتیبانی از ماینینگ (Ethash) تغییر دهند.
این احتمال نیز وجود دارد که بایننس چین یا سولانا یک لایه امنیتی اضافی با استفاده از توان هش ناشی از خروج ماینرهای اتریوم (Ethereum) ایجاد کنند. اگرچه این سناریو بسیار بعید است ، اما بدون شک قیمت اتر (Ether) را تحت فشار قرار می دهد.
اپلیکیشن های غیرمتمرکز چند زنجیره ای
هر چه مدت بیشتری طول بکشد تا اتریوم ۲٫۰ به طور کامل راه اندازی شود و (dApp) ها کد خود را برای پشتیبانی از قابلیت پردازش موازی (shardin) ارتقا دهند ، انگیزه بیشتری برای پشتیبانی چند زنجیره ای وجود دارد.
کرو (Curve) و آوه (AAVE) ، دو پروتکل پیشرو دیفای ، هر دو از بلاکچین های دیگر به غیر از اتریوم (Ethereum) پشتیبانی می کنند. بر اساس داده های (DeFi Llama) ، پالیگان دارای ۵۵۰ میلیون دلار قرارداد کرو و آوه حدود ۱٫۸ میلیارد دلار است.
در نهایت ، قاتل اتریوم (Ethereum) خود شبکه خواهد بود زیرا به تعویق انداختن راه حل مقیاس پذیری ، کاربران و (dApp) ها را به سوی راه حل های جایگزین سوق می دهد. در این حین ، انتقال به (PoS) فضایی را برای تقویت بلاکچین های رقیب محیا می کند.
ترجمه شده توسط دلاریپتو
No views yet
دیدگاه بگذارید